Mi az a Google Ads (Adwords)

Amikor rákeresel valamire az interneten (és ezt a Google keresőjével teszed), akkor a legtöbb esetben az első néhány találat bizony fizetett hirdetés. Ezt a Google teszi oda és minden egyes kattintás után valakinek fizetnie kell. Az már más kérdés, hogy jó esetben egy kattintás áráért valaki szerzett egy ügyfelet magának…

Persze nem csak a keresőben láthatsz Google Ads hirdetéseket. Az egész internet tele van velük: ott vannak a legtöbb weboldalon képes hirdetésként, a YouTube-on, a mobil alkalmazásokban és még az email fiókodban is.

Nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy a Google Ads – régi nevén Adwords – a világ legnagyobb online marketing eszköze.

Hogyan lehet Neked is Google Ads hirdetésed?

Ha már van weboldalad, céloldalad vagy webáruházad, akkor eljött az online marketing ideje. (Ha még nincsen, akkor pedig nézz körül a weboldal készítés + online marketing csomagok között akciós áron!)

De nem ugrunk fejest a sekély vízbe. Ha előzetesen úgy állapítom meg, hogy a weboldalad minősége nem üti meg a hirdethető mércét, akkor vissza foglak utasítani, mert nem vállalok garanciát a hirdetésekre.

A Google is nagyon komolyan veszi a weboldallal kapcsolatos dolgokat és nem enged ész nélkül mindent hirdetni (vagy enged, de sokkal drágább lesz Neked a hirdetés, mint a konkurenseknek és mindig mögöttük leszel még úgy is, hogy többet fizetsz).

Elsőnek tehát legyen rendben a weboldal. Aztán elkészítem a Google Ads fiókodat, felépítem a kampányokat, majd jöhet az optimalizálás (egyre kevesebb pénzből egyre több bevétel). Ha esetleg már van Ads fiókod csak váltani szeretnél kezelőt (ügynökségtől menekültél hozzám), akkor felülvizsgálom a fiókot. 10-ből 1 esetben fogom úgy ítélni, hogy érdemes a létező fiókot tovább folytatni.

Google Ads (Adwords) hirdetés árak

Az áraknál mindig elmondom az ügyfeleimnek, hogy az a drága marketing, ami nem térül meg. Ha én csinálom a Google hirdetéseidet és a weboldalad is rendben, akkor biztos lehetsz benne, hogy a legjobbat hozom ki a büdzsédből. De nézzük, hogy mit kapsz konkrétan a NETMIX-nél:

  • A weboldalad felülvizsgálata, javaslatok a módosításra
  • Google Ads fiók létrehozása
  • Kulcsszavak felkutatása és felmérése
  • Keresési (+ dinamikus keresési), display (+ dinamikus display), remarketing (+ dinamikus remarketing) kampányok kialakítása
  • A kulcsszavak szegmentálása a releváns hirdetéscsoportokba
  • Releváns, egyedi hirdetés szövegek megírása
  • Célok / konverziók beállítása és pontos mérése
  • 15.000 forintos kupon, ami az első hónap után felhasználható hirdetésekre
  • Kampányfelépítés után 2 hónap ingyen optimalizálás
  • Folyamatos optimalizáció a költség és konverzió arányának javítása érdekében

Google Ads fiók létrehozása és a kampányok felépítése: 100.000 forint egyszeri díj (alanyi adó mentes számlával).

Google Ads fiók kezelés, optimalizálás: a hirdetési költség 10%-a, de legalább 50.000 forint / hó. 2019-ben kedvezményesen 30.000 forint / hó (alanyi adó mentes számlával).